Rauma, vuoden pyöräilykunta 2010

Suomi Pyöräilee -yhteistyövaliokunta valitsi vuoden 2010 pyöräilykunnaksi Rauman. Rauman edustajina tunnustuksen vastaanottivat kunnallistekniikan päällikkö Antti Kolehmainen ja suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen.

Rauma, Valtakatu, pyörätie

Valtakatu tarvontorin kauppakeskuksen ulko-ovien kohdalla. Näkymä kohti nortamonkatua. 2009

Suunnitelm Rauman keskustankehittämisestä hyväksyttiin vuonna 2000. Katusuunnitelman painopiste oli Vanhan Rauma kortteleissa ja jonka haluttiin vaikuttavan liikenteen turvallisuuteen, pyöräilyn ja kävelyn etuja korostamalla.

”Leveät, kaupungin halki kulkevat nelikaistaiset kadut koettiin turvattomiksi ja ajoneuvonopeudet näillä leveillä, vaikeasti ylitettävillä kaduilla nousivat suuriksi. Uusien ajatusten ja asenteiden mukana leveitä ja huonosti liittymiltään jäsentyviä väyliä kavennettiin. Kaistatilaa annettiin pyöräilijöille, jalankulkijoille ja kadunvarsipaikoitukseen.” Leena Ruusu-Viitanen

Uusi ja vanha keskusta pyrittiin yhdistämään toisiinsa siten, että muodostuisi yksi yhteinen keskusta, jossa liikkuminen jalkaisin tai polkupyörällä olisi luontevaa, houkuttelevaa ja helppoa. Käyttäjänäkökulmia löydettiin asukaskyselyjen ja yleisöseminaarien kautta, pyöräilykuntien verkosto ry kertoo tiedotteessaan.

Tutustu Rauman keskustan pyöräilymahdollisuuksiin

Näytä suurempi kartta

Artikkelin luokat: , ,

Artikkeli julkaistu: 8 maaliskuun, 2010

Artikkelia muokattu: 17 maaliskuun, 2010